Pepiniera Brazi Argintii este specializată în creșterea și comercializarea plantelor ornamentale la ghivece. Pe lângă aceste plante crescute în ghivece comercializăm și câteva specii de talie mai mare cu balot de pământ care uneori se comercializează direct la balot, dacă perioada este foarte scurtă de când au fost extrase din câmp, sau sunt amplasate în ghivece mai mari decât balotul cu substrat adițional pentru ca aceste plante să înrădăcineze în ghivece și ca aceste plante să depășească stresul extragerii din pământ. La aceste plante crescute în câmp, față de cele crescute în ghivece, la extragerea din pământ, rădăcina este secționată aproximativ 30% și prezintă unele riscuri de prindere. Pentru ca aceste riscuri sa fie eliminate, noi păstrăm în ghivece aceste plante până în prima primăvară pentru a fi siguri că aceste plante au depășit acest stres. Pepiniera dispune de stocuri impresionante și toate speciile se pot planta tot timpul anului.

Pepiniera Brazi Argintii oferă GARANȚIE de PRINDERE 100% - până la prima intrare în vegetație la toate plantele ornamentale livrate la ghivece!!!  Vegetația plantelor este primăvara, între lunile aprilie și mai !!! 

Plantele comercializate în perioada aprilie - iunie , AFLATE ÎN STARE DE VEGETAȚIE , au garanție de 30 de zile de la achiziție.

Plantele comercializate la balot de pământ beneficiază de GARANȚIE DE PRINDERE de 30 de zile de la achiziție.

Se plantează conform instrucțiunilor de plantare primite împreună cu plantele și tot ceea ce înseamnă întreținerea plantelor este responsabilitatea clientului. În cazul în care planta suferă datorită lipsei apei sau a faptului că nu s-au respectat instrucțiunile de plantare atunci acest lucru nu poate fi acoperit de garanție. Intervenția sub orice formă asupra rădăcinii plantelor atrage și pierderea garanției. Pentru plantele care se păstrează în ghivece, nu se acorda garanție. Plantele băgate în casă pe sezonul rece nu sunt acoperite de garanție.

Garanția se acordă plantelor care sunt întreținute și care, dintr-un motiv necunoscut, se întâmplă să se usuce. Pe baza unor poze exemplificative și după o analiză a personalului nostru de specialitate se decide dacă produsul este acoperit de garanție sau nu. În cazul în care se decide înlocuirea produsului, clientul suporta un cost cuprins între 45 și 250 Ron, contravaloarea transportului și a procesării/împachetării, pentru plantele expediate pe curier, sau gratuit dacă se ridică personal din pepinieră. Plantele înlocuite sunt purtătoare de o garanție de 30 de zile de la data expedierii pe baza documentului de transport. Dacă produsul reclamat nu se mai afla în stocul nostru, clientul va primi, de comun acord, o alternativă cu un alt produs asemănător sau va primi un voucher de contravaloarea produsului care poate fi folosit la oricare achiziție viitoare.

Condițiile care trebuie îndeplinite pentru analiza aplicării garanției:

 1. Copie după factură sau bonul fiscal - după caz.
 2. Poze cu produsul reclamat.
 3. Descrierea pe scurt a plantării și întreținerii plantei în perioada scursă de la achiziție. 
 4. Toate documentele descrise la punctele 1-3 se trimit la adresa de mail contact@brazi-argintii.ro

Garanția nu se aplică în următoarele situații:

  • Nu sunt respectate instrucțiunile de plantare și întreținere.
  • Plantele de exterior sunt introduse în casă sau în spații închise.
  • În cazul unui atac fungic, bacterian sau dăunători produs la mai mult de 30 de zile de la achiziție..
  • Deteriorări produse de condițiile meteo sau de manipulare .
  • Desprinderea pământului de pe rădăcini prin desfacerea ambalajului rădăcinii ( pânză iuta, plasă sârmă, etc).
  • Daune produse din neglijență sau prin aplicarea de tratamente fitosanitare necorespunzătoare.
  • Plantele păstrate în ghivece în sezonul rece.

Termene:

Clientul are obligația să notifice Pepiniera Brazi Argintii SRL în scris pe adresa de email contact@brazi-argintii.ro. De la data primirii emailului vă vom analiza situația și vă vom contacta în termen de 15 zile calendaristice pentru comunicarea încadrării sau nu în garanție și a soluției de închidere a garanției. Finalizarea oricărui caz nu poate depăși 30 de zile de la notificarea inițială.  

Exonerare de responsabilitate:

Plantele sunt produse vii, perisabile, pe care le împachetăm la cererea dumneavoastră în vederea expedierii lor prin servicii terțe, încercând să le protejăm cât de bine putem, astfel încât să ajungă la destinație în condiții cât mai bune - însă starea în care ajung poate fi influențată de foarte mulți factori pe care nu îi putem controla, precum: variațiile mari de temperatură, felul în care curierii manevrează pachetul sau alte incidente. Deși astfel de situații apar destul de rar, datorită acestor factori, nu putem garanta integritatea plantelor în urma transportului prin curier. În cazul expedierii plantelor inflorite, tijele florale/inflorescențele, mugurașii noi și câteodată crenguțe, sunt susceptibile la deteriorare în timpul transportului. Deși astfel de situații apar destul de rar, nu putem garanta integritatea plantelor în urma transportului. În cazuri excepționale analizăm îmreună și încercăm să găsim soluții însă doar ca parte a dorinnței noastre de a încerca soluționarea unei probleme și nu parte a responsabilității noastre.