Procesarea unei comenzi implică mai mulți pași pe care îi respectăm cu strictețe, iar ordinea procesării comenzilor este cea cronologică, în ordinea primirii acestora.

În momentul primirii comenzii, se vor identifica plantele în pepinieră și apoi se va contacta clientul pentru a reconfirma comanda. În cazul în care avem reconfirmarea comenzii, vom cere o metodă de comunicare de tip media (Facebook Messenger – Whatsapp - Viber), pentru a putea trimite poze reale cu plantele care urmează a fi expediate și pentru a avea acceptul final. 

NUMAI DUPĂ PRIMIREA ACESTUI ACCEPT VOM DEMARA PROCESAREA-ÎMPACHETAREA-EXPEDIEREA COMENZII.

Pentru a putea optimiza timpii de procesare și pentru a ajunge la dumneavoastră și la următorii clienți comenzile în cel mai scurt timp, vă rugăm să colaborați cu noi și să ne răspundeți în cel mai scurt timp cu acceptul plantelor.

După ce se acceptă plantele, se vor cântări și se va calcula costul final al transportului, care se va comunica clientului în vederea acceptului final.

Pepiniera Brazi Argintii colaborează de mai mulți ani cu aceeași companie de transport, după o analiză și o testare a serviciilor tuturor firmelor de transport naționale. Livrarea se face conform înțelegerilor cu firma de curierat în 24-48h de la preluare. 

IMPORTANT! Predăm coletele la curier în intervalul Luni-Miercuri pentru a evita situațiile de a rămâne coletul la curier peste weekend și să fie depozitat în condiții improprii. La cererea explicită a clientului se poate trimite și joi sau vineri, însă numai cu achitarea contravalorii opțiunii de livrare Sâmbătă!

Costul transportului este calculat conform tabelului de mai jos.

Val. Comanda
0-38kg
39-79kg
80-149kg
150kg+
0 - 499 RON
45 ron
3ron/kg extra
200 ron
300 ron
500 - 4999 RON
GRATUIT
3ron/kg extra
200 ron
300 ron
5.000 RON <
GRATUITGRATUITGRATUITGRATUIT


În cazul plantelor mari, agabaritice, avem soluții de transport personalizate care implică costuri adiționale. În funcție de dimensiunea comenzii, se poate apela și la transport marfă – paletizat. Informațiile despre modalitatea și costul de transport vor fi comunicate la momentul procesării comenzii. Pentru comenzi mai mari de 500 Ron, Pepiniera Brazi Argintii oferă Livrare Gratuită la nivel național! Livrarea gratuită se acordă în limita a maxim 38 kg / comandă, conform condițiilor firmei de curierat în localitățile din zonele 0, iar pentru celelalte zone, costul transportului variază în funcție de distanta față de zonele 0, iar acesta va fi comunicat după confirmarea comenzii!

Pachetul nu poate fi deschis la livrare deoarece plantele sunt produse perisabile iar procedura de ambalare este diferită pentru fiecare tipologie de ghiveci/plantă, etc. In cazul in care deschideți pachetul iar apoi îl refuzați din diverse motive, plantele nu vor mai putea fi împachetate la fel și nu mai pot ajunge la noi în stare bună. În cazul - puțin probabil - în care pachetul ajuge vizibil deteriorat, sau nu sunteți multumit de modul în care s-a făcut livrarea, aveți obligația de a încheia un proces verbal de constatare cu agentul firmei de curierat care a adus pachetul. În lipsa acestui proces verbal, nu pot fi acceptate reclamații ulterioare.

Pentru împachetarea plantelor vii nu există o procedură standardizată precum în cazul altor produse (electronice, electrocasnice, etc.). Plantele sunt produse vii, perisabile, pe care le împachetăm la cererea dumneavoastră, încercând să le protejăm cât de bine putem, astfel încât să ajungă la destinație în condiții cât mai bune - însă starea în care ajung poate fi influențată de foarte mulți factori pe care nu îi putem controla, precum: variațiile mari de temperatură, felul în care curierii manevrează pachetul sau alte incidente. Deși astfel de situații apar destul de rar, datorită acestor factori, nu putem garanta integritatea plantelor în urma transportului prin curier.

În cazul expedierii plantelor inflorite, tijele florale/inflorescențele sunt susceptibile la deteriorare în timpul transportului. Deși astfel de situații apar destul de rar, nu putem garanta integritatea tijelor florale/inflorescentelor în urma transportului prin curier.