Site-ul www.brazi-argintii.ro, denumit in continuare "brazi-argintii.ro", este deținut și administrat de PEPINIERA BRAZI ARGINTII SRL, având următoarele date de identificare: Cod Unic de Înregistrare RO23379796, înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J08/514/2008, cu sediul social în municipiul Brașov, Str.Cocorului, nr.7, Bl. 223, Sc. A, Ap. 8, Județ Brașov, Romania, de acum înainte denumit Vânzător.

Navigarea pe site-ul brazi-argintii.ro a vizitatorilor urmata de Comandă înseamnă citirea, înțelegerea și acceptarea termenilor de mai jos de către orice cumpărător.
Brazi-argintii.ro își rezerva dreptul de a schimba și/sau actualiza în orice moment conținutul acestui site, precum și Termenii și condițiile de folosire, fără nici un fel de notificare prealabilă.

1. DEFINIȚII
Utilizator - orice persoană care vizitează site-ul www.brazi-argintii.ro.
Vânzător - PEPINIERA BRAZI ARGINTII SRL, având următoarele date de identificare: Cod Unic de Înregistrare RO23379796, înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J08/514/2008, cu sediul social în municipiul Brașov, Str. Cocorului, nr.7, Bl. 223, Sc. A, Ap. 8, Județ Brașov, Romania.
Client - persoană fizică / persoană juridică, ce plasează o Comandă.
Produse - orice produs menționat în Comandă, care urmează a fi furnizat de către Vânzător, Cumpărătorului.
Comandă - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Cumpărătorul își exprimă intenția de a cumpăra anumite Produse și să facă plata acestora.
Contract - o Comandă fermă confirmată de către Vânzător, prin care Vânzătorul este de acord să vândă și să livreze Produsele iar Cumpărătorul este de acord să achiziționeze, să primească și să facă plata acestor Produse.
Transportator - orice persoană de drept public sau privat care prestează servicii de livrare marfă.

2. DREPTURILE DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ

Conținutul site-ului brazi-argintii.ro este integral proprietatea SC PEPINIERA BRAZI ARGINTII SRL și a furnizorilor săi. Folosirea fără acordul PEPINIERA BRAZI ARGINTII SRL a oricăror elemente ale site-ului se pedepsește conform legislației în vigoare.
PEPINIERA BRAZI ARGINTII SRL poate oferi Utilizatorului/Cumpărătorului printr-un acord, dreptul de a utiliza sub o formă descrisă, un anumit conținut al site-ului. Acest acord se aplica strict pentru conținutul/conținuturile definite, pe o perioadă stabilită în acord și doar pentru persoana/persoanele cărora li s-a permis utilizarea acestor conținuturi, fără a putea utiliza alte conținuturi ale site-ului brazi-argintii.ro

3. EXONERARE DE RĂSPUNDERE
PEPINIERA BRAZI ARGINTII SRL nu garantează ca site-ul, serverele pe care este găzduit, sau e-mailurile trimise de la brazi-argintii.ro sunt fără viruși sau alte componente informatice cu caracter potențial dăunător, că nu conține erori, omisiuni, defecțiuni, întârzieri sau întreruperi în operare sau transmitere, căderi de linie sau orice alți factori similari. Utilizatorul folosește site-ul pe riscul propriu, brazi-argintii.ro fiind liber de orice răspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizării informațiilor de pe site.
Informațiile incluse pe brazi-argintii.ro au caracter informativ și sunt puse la dispoziție cu bună credință, din surse pe care Vânzătorul le considera de încredere. În cazul în care vreunul dintre articolele publicate sau orice altă informație intra sub incidenta Legii privind dreptul de autor și drepturile conexe, Utilizatorul este rugat sa aducă acest fapt la cunoștința Vânzătorului la adresa contact@brazi-argintii.ro pentru a putea fi luate măsurile legale necesare.
Brazi-argintii.ro, în calitate de organizator al campaniilor promoționale, nu își asuma răspunderea pentru pierderile sau deteriorările voucherului campaniei, nu este responsabilă pentru voucherele falsificate sau deteriorate și își rezerva dreptul de a anula voucherul utilizat la achiziție.
Orice link-uri către alte site-uri sunt oferite numai în scopul unei accesibilități sporite a informațiilor, iar brazi-argintii.ro nu își asuma nicio responsabilitate sau răspundere pentru conținutul acestor site-uri, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin aceste site-uri.

4. LIMITAREA ACCESULUI LA SITE
Utilizatorii site-ului brazi-argintii.ro pot face comentarii și orice alte comunicări, dacă limbajul acestora este civilizat, iar conținutul comunicărilor nu este ilegal, obscen, amenințător, defăimător, nu tulbură în nici un fel viața privată a altor persoane, nu încalcă drepturile de proprietate intelectuală, nu conține viruși, nu servește unor campanii de promovare care nu au legătură cu brazi-argintii.ro, nu sunt e-mailuri în masa ori orice altă formă de spam. Brazi-argintii.ro își rezervă dreptul de a refuza orice comentariu care prezintă caracteristicile menționate mai sus.
Persoanele care vor utiliza o adresă falsa de e-mail ori vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicări în numele unei alte persoane fizice sau juridice ori în numele oricărei alte entități vor fi raportate organelor abilitate. Brazi-argintii.ro nu își asumă responsabilitatea și nici nu va putea fi obligată la nici un fel de despăgubiri pentru orice fel de daune produse de astfel de comunicări.

5. CONFIDENȚIALITATE - PUBLICITATE
Informațiile de orice natură furnizate de către Cumpărător Vânzătorului, vor rămâne în proprietatea Vânzătorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului și pot fi făcute cunoscute numai cu consimțământul scris al Vânzătorului și după obținerea unui angajament de confidențialitate din partea celui care le primește.
Nici o declarație publică, promovare, comunicat de presă sau orice alt mod de dezvăluire către terțe părți nu va fi făcută de Cumpărător cu privire la comandă fără consimțământul prealabil scris al Vânzătorului. Datele clienților nu pot fi folosite, și nici furnizate altor părți.

6. ÎNREGISTRAREA CA UTILIZATOR
Pentru crearea unui cont pe site-ul brazi-argintii.ro, Utilizatorul este obligat să folosească o adresa de e-mail validă. Brazi-argintii.ro poate refuza cererea de înregistrare în situațiile în care constată că a utilizat informații neconforme cu realitatea.

7. PREȚUL
Prețul final plătit de Cumpărător este format din prețul produsului + cheltuielile de livrare. Preturile de livrare sunt detaliate pe site și vor fi prezente și pe factura care va însoți produsul.
Toate prețurile aferente produselor comercializate prin intermediul site-ului brazi-argintii.ro sunt exprimate în Lei și conțin TVA.

8. COMANDA
Prin finalizarea Comenzii Cumpărătorul garantează că toate datele furnizate sunt reale și corecte, în caz contrar ar putea suporta consecințele acestor erori (Comandă întârziata, transmisă greșit etc).
Brazi-argintii.ro nu poate fi tras la răspundere pentru informații introduse eronat, din care pot decurge întârzieri de livrare sau expedieri la adrese greșiți. În acest context, toate taxele de transport efectuate în vederea reexpedierii Comenzii cât și costul materialelor utilizate pentru remedierea greșelii vor cădea în sarcina Cumpărătorului.
Prin finalizarea Comenzii, Cumpărătorul se declară de acord ca un reprezentant brazi-argintii.ro să îl contacteze prin orice mijloc disponibil convenit de către Părți (e-mail/telefon) pentru confirmarea personală a Comenzii.

9. FACTURARE - PLĂȚI
Prețul, modalitatea de plată și termenul de plată sunt specificate în Comandă. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factură pentru Bunurile livrate, obligația Cumpărătorului fiind sa furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare.

10. LIVRAREA
Data estimată de livrare poate varia în funcție de produs, și este afișată în pagina de Comanda precum și în e-mailul sau telefonul de confirmare a Comenzii. 
Pentru toate categoriile de produse, termenul maxim de livrare este de 1-5 de zile de la data confirmării Comenzii.
Orice întârziere de livrare va fi comunicată Cumpărătorului și se va stabili un nou termen de livrare.
La solicitarea brazi-argintii.ro sau a Curierului, Cumpărătorul va face dovada identității sale, dacă e necesar prin unul sau mai multe acte emise de autorități oficiale și va comunica numărul de Comanda atribuit de către Vânzător.
Cumpărătorul se obliga să fie prezent la adresa de livrare indicată, în intervalul orar comunicat de Transportator, în caz contrar acesta va suporta taxa de transport aferenta unei posibile noi livrări. Intervalul orar va putea fi modificat, ulterior comunicării, doar cu acordul Curierului. În cazul în care Cumpărătorul nu ridică comanda, sau, din orice alt motiv, comanda se întoarce la Vânzător, costurile de transport dus-întors vor fi suportate de către Cumparator.
Livrarea se consideră a fi îndeplinită de către brazi-argintii.ro, la momentul predării produselor Comandate către Client la adresa selectată de acesta la momentul plasării Comenzii.

11. POLITICA DE RETUR

Motivul principal de retur poate fi doar la receptionarea coletului / plantelor de la curier, când observati ca plantele sunt deteriorate (rupta tulpina). In cazul - putin probabil - in care pachetul ajunge vizibil deteriorat, sau nu sunteti multumit de modul in care s-a facut livrarea, aveti obligatia de a incheia un proces verbal de constatare cu agentul firmei de curierat care a adus pachetul. In lipsa acestui proces verbal, nu pot fi acceptate reclamatii ulterioare.

Pentru impachetarea plantelor vii nu exista o procedura standardizata precum in cazul altor produse (electronice, electrocasnice, etc.). Plantele sunt produse vii, perisabile, pe care le impachetam la cererea dumneavoastra, incercând sa le protejam cât de bine putem, astfel incât sa ajunga la destinatie in conditii cât mai bune - insa starea in care ajung poate fi influentata de foarte multi factori pe care nu ii putem controla, precum: variatiile mari de temperatura, felul in care curierii manevreaza pachetul sau alte incidente. Desi astfel de situatii apar destul de rar, datorita acestor factori, nu putem garanta integritatea plantelor in urma transportului prin curier.

In cazul expedierii plantelor, tijele florale/inflorescentele/mugurasii sau crengutele sunt susceptibile la deteriorare in timpul transportului. Desi astfel de situatii apar destul de rar, nu putem garanta integritatea lor in urma transportului prin curier. Ca definitie generala, o planta este deteriorata in momentul in care are tulpina principala rupta, fapt ce poate duce la uscarea totala a plantei. O crenguta secundara daca este rupta nu dauneaza plantei.

Conform legislatiei in vigoare, legiferate prin OUG nr. 34/2014, in special art. 16 lit. d privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, plantele ornamentale cu radacina sunt exceptate de la dreptul de retur in ceea ce priveste contractele la distanta si contractele in afara spatiilor comerciale, incadrându-se in categoria produselor susceptibile a se deteriora sau a expira rapid.

12. RECLAMATIILE PRIVIND PRODUSELE
Orice reclamație privind starea produselor livrate la Cumpărător va fi adusă la cunoștința Vânzătorului în maximum 24 de ore de la primirea acestora doar prin e-mail la contact@brazi-argintii.ro, cu explicații și poze exemplificative, urmând ca Vânzătorul să o soluționeze într-un interval cuprins între 5-20 zile lucrătoare.

13. FORȚĂ MAJORĂ
Niciuna din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră. Forța majora este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat.

14. FRAUDĂ
Crearea de conturi multiple folosind adrese de email generate automat și/sau care expiră după o perioada predefinită, pentru a putea beneficia de promoții sau oferte, sau orice comportament fraudulos în măsură să afecteze bunul mers al campaniilor, este interzisă și va fi considerată o tentativă de fraudă. Proprietarul site-ului brazi-argintii.ro își rezervă dreptul de a suspenda conturile astfel create și de a retrage beneficiile aferente promoțiilor sau ofertelor în curs, de a anula contul fără preaviz, înștiințare, alte formalități sau despăgubiri.
Orice tentativă de fraudă sau orice frauda (cum ar fi dar fără a se limita la: accesarea datelor utilizatorilor brazi-argintii.ro, alterarea conținutului site-ului, încercarea de afectare a performantelor serverelor brazi-argintii.ro, deturnarea conținutului livrărilor către terți etc) vor fi pedepsite conform legii penale.

15. PREVEDERI DIVERSE
Părțile în contract vor fi considerate contractanți independenți și nici uneia din părți nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligație pe seama sau în dauna celeilalte. Termenii și condițiile din acest contract înlocuiesc alte înțelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Părțile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract și nu pot fi modificate sau schimbate decât prin înțelegere scrisă semnată de ambele părți.