Parerea clientilor:
Trebuie să fiţi autentificat pentru a evalua acest produs. (1 evaluări)
Ritm de Creștere: lentă
Anotimp plantare: Martie - Noiembrie
Expunere: Soare, Semiumbră
Veșnic Verde: DA
Temperatură: - 27°C
Plantare: Solitară
Utilizare: Exterior
Utilizare Peisagistică: Grădini, Parcuri

Disponibilitate

Înălțime cm
Pret
Cantitate Adaugă în coş
Înălțime cm: 140-160 Pret: 4500.00 Lei5000.00 Lei
Solicită poză prin WhatsApp!
0736 707 707
Ai nevoie de ajutor?
0736 707 707
Adauga la favorite:
Garanție de Prindere
Livrare gratuită peste 500 RON

  • Dimensiunile acestor plante ornamentale sunt calculate de la nivelul ghiveciului sau a rădăcinii ( doar planta supraterană );
  • Prețurile sunt finale, iar TVA-ul de 9% pentru plante este inclus;
  • Pozele sunt cu caracter informativ, iar la solicitarea explicită a clientului putem trimite poze reale cu planta ce urmează a fi expediată;
  • Taxele de curierat sunt suportate de client și diferă în funcție de localitate, greutate și dimensiune.
  • Pentru comenzi mai mari de 500 Ron, Pepiniera Brazi Argintii oferă Livrare Gratuită la nivel național! Livrarea gratuită se acordă în limita a maxim 38 kg / comandă, conform condițiilor firmei de curierat în localitățile din zonele 0 , iar pentru celelalte zone, costul transportului variază în funcție de distanta față de zonele 0 ale curierului, iar acesta va fi comunicat după confirmarea comenzii!

Instrucțiuni de plantare și întreținere

 

Puteți planta oricând din Martie până în Noiembrie – toate plantele noastre sunt cu rădăcină întreagă!

Plantarea în pământ: săpați o groapă dublă ghiveciului (adâncime și lățime), puneți un strat de pământ netasat la baza gropii, după care scoateți puietul împreună cu pământul din ghiveci și ,,greblați’’ cu degetele toată circumferința pământului, astfel încât să eliberați puțin rădăcina. Apoi așezați perfect vertical puietul și începeți să astupați groapa cu pământ, în straturi, tasându-le ușor.

SE UDĂ DUPĂ PLANTARE – însă fără a exagera, apa nu trebuie să băltească!

PUNCTUL DE ALTOIRE NU TREBUIE să fie astupat cu pământ (trebuie plantat la același nivel, așa cum a fost și în ghiveci )

Pământul pe care îl scoateți din groapă trebuie mărunțit foarte bine și îl puteți amesteca cu substrat special pentru conifere sau pământ de flori după caz.

Vara, udarea se face la 2 zile, cu APĂ LA TEMPERATURA MEDIULUI, dimineața devreme sau seara târziu - dacă apa este foarte rece, atunci planta intră în șoc termic.

Apa nu trebuie să băltească la rădăcină, pentru că planta se va sufoca și va începe să se usuce.

După plantare, pentru o creștere dreaptă, este indicat să folosiți o tijă de susținere (pe care o schimbați în fiecare toamnă cu una mai mare - prindeți vârful de ea);

Îngrășământul se pune primăvara, înainte de a intra în vegetație (luna Martie) – la pepinieră folosim unul granulat cu eliberare lentă.

Atenție - sfaturi pentru întreținere în ghivece - CAZ NEACOPERIT DE GARANȚIA DE PRINDERE!

Dacă doriți să țineți puietul în ghiveci, puteți face acest lucru, cu condiția ca o dată la 2 ani să-l transplantați într-un ghiveci mai mare, în felul acesta rădăcina are loc să se dezvolte.

Pe timpul iernii, ghiveciul trebuie învelit în pânză de iută pentru a nu îngheța rădăcina și ținut pe un balcon sau terasă deschisă – IARNA NU TREBUIE BĂGAT ÎN CASĂ (nici pentru câteva zile), pentru că va suferi șoc termic și se va usca.

 

Vă mulțumim frumos și SPOR!

Toate aceste sfaturi pe care vi le vom da în cele ce urmează, vă vor ajuta să aveți o grădină sănătoasă și specială.

Plantele se pot îmbolnăvi din cauza diferitelor boli sau ciuperci pe care le pot căpăta din atmosferă, drept urmare pentru a preveni acest lucru, trebuie aplicate tratamente corespunzătoare.

Primul pas ce trebuie făcut este curățarea de acele uscate ( în cazul coniferelor ), strângerea tuturor frunzelor/acelor din grădină și date foc.

Mai departe, se achiziționează de la fitofarmacii sau de pe site-urile de specialitate următoarele soluții tratament:

  • fungicid DITHANE M-45 - TOPSIN ( împotriva bolilor și ciupercilor );
  • insecticid VERTAB - ( împotriva insectelor dăunătoare );
  • îngrășământ foliar CROPMAX;
  • îngrășământ granulat OSMOCOTE.

În fiecare primăvară ( înainte de intrarea lor în vegetație - martie ) se amestecă fungicidul DITHANE M-45 cu insecticidul VERTAB, conform gramajelor de pe ambalaje și se stropesc toate plantele din grădină, de 2 ori, la intervale de 13-14 zile ( dacă nu plouă ) și 5-6 zile ( dacă plouă ) - se pulverizează cu o pompă o singură dată pe toată suprafața plantei.

Dupa ce au fost făcute cele 2 cicluri cu DITHANE M-45 si VERTAB, se folosește îngrășământul foliar CROPMAX, care se aplică de 2 ori la intervale de 13-14 zile ( dacă nu plouă ), și 5-6 zile ( dacă plouă ) - se pulverizează cu o pompă o singură dată pe toată suprafața plantei. Pe lângă acest îngrășământ foliar se pun și granulele de OSMOCOTE la rădăcină pe pământ.

În fiecare toamnă (septembrie-octombrie ) se amestecă, de data aceasta, fungicidul DITHANE M-45 cu insecticidul VERTAB, conform gramajelor de pe ambalaje și se stropesc toate plantele din grădină, de 2 ori, la intervale de 13-14 zile ( dacă nu plouă ) și 5-6 zile ( dacă plouă ) - se pulverizează cu o pompă o singură dată pe toată suprafața plantei.

După ce au fost făcute cele 2 cicluri cu DITHANE M-45 si VERTAB, se folosește îngrășământul foliar CROPMAX, care se aplică de 2 ori la intervale de 13-14 zile ( dacă nu plouă ), și 5-6 zile ( dacă plouă ) - se pulverizează cu o pompă o singură dată pe toată suprafața plantei. Pe lângă acest îngrășământ foliar se pun și granulele de OSMOCOTE la rădăcină pe pământ.

Este bine să se alterneze DITHANE M-45 cu TOPSIN pentru că fiecare are proprietățile lui și vizează anumite tipuri de ciuperci și boli. De asemenea, este bine ca atunci când faceți plantarea, să optați pentru o soluție care accelerează înrădăcinarea, dar și pentru pământ special de conifere pe care îl amestecați cu cel pe care îl scoateți din groapa de plantare ( trebuie făcut un mix ).

Dacă aceste tratamente sunt aplicate corespunzător, atunci se previne îmbolnăvirea plantelor din grădină, iar dacă ele sunt sănătoase și viguroase, atunci și grădina are un aspect aparte - culorii vii, plante sănătoase. Este bine să încurajați și vecinii să folosească aceste tratamente. 

Mult succes în a avea grădina perfectă !!!